Bivša ministrica graditeljstva, sada saborska zastupnica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš govorila je u N1 Studiju uživo o tome tko bi mogao biti novi šef Ministarstva graditeljstva nakon uhićenja i razrješenje Darka Horvata u subotu. Najprije se kao njegovog nasljednika spominjalo HNS-vca Stjepana Čuraja, ali koalicijski partneri nisu pristali na njegovo imenovanje. Da je kojim slučajem imenovan, Čuraj bi bio četvrti HNS-ovac na čelu tog ministarstva.

Na pitanje kakva to “ljubav vlada” između Ministarstva graditeljstva i HNS-a, Mrak Taritaš kaže kako na čelu tog ministarstva treba biti netko iz struke. Podsjetila je da su bivši ministri Marina Matulović Dropulić i Radimir Čačić arhitekti, Branko Bačić je geodet, a i ona sama je arhitektica.

Na pitanje je li za očekvati da ga ponovno preuzme Branko Bačić, Mrak Taritaš kaže: “Teško da će se on na to odlučiti. On je geodet, duboko je involviran u to. Ova Vlada ne može naći ministra, istekao joj je rok trajanja, po meni su jedino rješenje prijevremeni izbori. Suština cijele priče je da obnove nema, da je ona jedna od najvećih sramota ove Vlade, uz korupciju koja je kontinuirana sramota.”

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here