Hoteli Maestral su dobili građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Hotela Adriatic koji će nakon uređenja dobiti kategoriju hotela s 4 zvjezdice.

Tome će prethoditi uklanjanje dijela postojeće građevine Hotela Adriatic, a što se tiče kapaciteta, nema promjena. Naime, novi hotel će također raspolagati s 224 kreveta, odnosno 140 smještajne jedinice.

Suteren hotela ostaje isti, naime, ništa se ne mijenja u konceptu da tamo ostaju postojeći poslovni prostori, a ostatak hotelskog sadržaja će se rasporediti na prizemlje i pet katova. Na vrhu hotela je planiran otvoreni bazen s pratećim sunčalištem i sadržajima.

Maksimalna visina je 21,99 metara.

Kupljen u 9. natječaju

Podsjetimo, ugovor o prodaji i prijenosu dionica Hotela Maestral iz Dubrovnika tvrtki PND Strategija, čiji je osnivač i vlasnik kladionice Super Sport, Danko Ćorić u vrijednosti 153,5 milijuna kuna, potpisan je u veljači 2019. Tome je prethodilo osam natječaja koji su poništavani.

Hoteli Maestral bili su posljednja velika hotelska kuća u Hrvatskoj u većinskom državnom vlasništvu. Ta tvrtka u svom sastavu ima pet hotela – Uvala, Splendid, Komodor, Vis i Adriatic – i paviljon Adriatica Rooms, koji raspolažu s ukupno 473 sobe i 933 ležaja. Svi hoteli se nalaze na veoma atraktivnom prostoru u Uvali Lapad.

Više o temi:

KREĆE REKONSTRUKCIJA HOTELA ADRIATIC U UVALI LAPAD: sve se ruši osim poslovnih prostora u suterenu

UVALA LAPAD POSTAJE GRADILIŠTE: na mjestu restorana Hotela Adriatic niče hotel od 22 metra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here