Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) objavio je novu kartu prema kojoj je Hrvatska ostala cijela tamnocrvena, a poboljšanja epidemiološke situacije nema ni u drugim zemljama EU.  

Susjedna Slovenija već je tjednima tamnocrvena i iz dana u dan potvrđuje sve više zaraženih. Baltičke zemlje te Irska, Rumunjska i Bugarska ostale su tamnocrvene, Njemačka i Poljska su uglavnom u crvenom s dijelovima u tamnocrvenom, a epidemiološka situacija pogoršala se u Austriji, Češkoj i Slovačkoj. 

Francuska i Portugal su potpuno narančasti, dok je epidemiološka situacija najpovoljnija u Italiji, koja ima i zelenih dijelova.

Skandinavske zemlje su u crvenom, a Švedska, koja je prošli tjedan bila potpuno narančasta, sada je gotovo potpuno crvena i narančast joj je ostao tek središnji dio.

Crvena boja znači da je broj aktivnih slučajeva u posljednja dva tjedna između 75 i 200, a udio pozitivnih testova na covid-19 četiri posto ili više te da je ukupan broj slučajeva u 14 dana veći od 200, ali manji od 500.

Tamnocrveni su oni koji u 14 dana ukupno imaju 500 ili više aktivnih slučajeva. Brojevi se prate u odnosu na 100.000 stanovnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here