Hrvatska neće slijediti preporuku Europske unije koja je skinula SAD s popisa sigurnih zemalja kada su u pitanju neobvezna putovanja tijekom pandemije, potvrdio je Davor Božinović, potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i ravnatelj Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Članice EU-a dale su preporuku da se s popisa covid sigurnih zemalja skinu SAD, Izrael, Kosovo, Libanon, Crna Gora i Sjeverna Makedonija, što znači da bi putnici iz tih zemalja trebali prolaziti strože granične kontrole, poput testova na koronavirus i karantene.

Ipak, hrvatski epidemiolozi procjenjuju da američki državljani ni građani Izraela ne predstavljaju rizik za Hrvatsku pri eventualnim turističkim dolascima, s obzirom da su definirani epidemiološki uvjeti ulaska u zemlju.

Dubrovnik je s američkim tržištem povezan zahvaljujući United Airlinesu koji spaja New York iz zračne luke Newark Liberty i Dubrovnik tri puta tjedno, te Delta Airlines također na relaciji New York – Dubrovnik iz zračne luke John F. Keneedy (JFK) i to četiri puta tjedno. Obadvije aviokompanije prometovat će do početka listopada.

Amerikanci stižu u Dubrovnik unatoč tome što su na crvenoj listi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here