Najnoviji izvještaj ECDC-a o 14-dnevnoj situaciji s covidom-19 u zemljama EU-a pokazuje da, na sreću, veći dio Hrvatske i dalje ostaje zelen na europskoj korona karti, a jadranska regija narančasta. Ovakvu vijest su priželjkivali svi turistički djelatnici jer je to jamstvo za uspješan nastavak turističke sezone.

No, što se tiče najvećih naših turističkih konkurenata, Španjolske i Italije, oni su u problemu, jer imaju nepovoljniju sliku nego prošloga tjedna. Sada su još dvije talijanske regije u središnjem dijelu crvene, a ostatak je narančasti, s izuzetkom dijela sjeverne i južne Italije.

Što se tiče Španjolske, cijela zemlja je u tamno crvenom, osim manjeg dijela obale na sjeveru zemlje. U Grčkoj je crvenu oznaku dobila još jedna regija i to u središnjem dijelu zemlje, a sve ostalo je kao i prošloga tjedna.

U protekla 24 sata zabilježeno je 247 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.221. Među njima je 154 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata. Preminule su tri osobe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here