Suočeni s naglim padom životnog standarda nakon odlaska u mirovinu, mnogi umirovljenici razmišljaju o sredinama koje nude bolji život za istu količinu novca. Među poželjnim odredištima za strane umirovljenike je i Hrvatska te se ove godine našla na listi najboljih destinacija za život u mirovini.

Magazin International living svake godine izrađuje međunarodni indeks umirovljenja koji promovira najbolje zemlje za život u mirovini.

U anketi sudjeluje velik broj dopisnika i suradnika diljem svijeta, a u izračunavanju indeksa ne promatraju se samo troškovi života, već i brojni drugi faktori koji utječu na kvalitetu života.

Izbor je namijenjen prvenstveno Amerikancima i drugim zapadnjacima, a koji si u ponuđenim odredištima često mogu priuštiti kvalitetniji život nego u domovini.

Koje su se sve zemlje osim Hrvatske našle na listi poželjnih zemalja za provesti kvalitetno godine u trećoj životnoj dobi pročitajte OVDJE.

Jedino što ostaje i zabrinjava je pitanje – kamo hrvatski umirovljenici mogu poći i kvalitetno provesti svoje godine nakon radnog vijeka?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here