Danas sam službeno dio tima Ekonomskog fakulteta Split (EFST).Potpisao sam ugovor o radu temeljem kojeg ću se kao docent pridružiti Katedri za opću ekonomiju, piše Stjepan Srhoj na svom facebook profilu.

Zašto odlazi iz Dubrovnika objasnio je u statusu koji prenosimo u nastavku.

Unatoč ljubavi prema mom Gradu, uvjete koji su mi pruženi na EFST bilo je teško odbiti jer mi omogućavaju stvaranje većeg društvenog učinka kroz institucionalno poticanje mog daljnjeg znanstveno -istraživačkog rada i predavanjem kolegija koje volim te putem kojih mogu dijeliti vlastita iskustva.

Ono što EFST odvaja od svih drugih ekonomskih fakulteta u Republici Hrvatskoj je usmjerenost uprave na izvrsnost, internacionalizaciju i privlačenje mladih talenata s respektabilnih međunarodnih institucija.

Transfer na EFST je došao nakon pet godina provedenih na Sveučilištu u Dubrovniku (UNIDU). Bilo je to zanimljivo iskustvo u vrlo važnom periodu mog profesionalnog razvoja. Kao i u svakom odnosu, bilo je pozitivnih i negativnih strana, a svakako ću se sjećati samo onih pozitivnih.

Istaknuo bih moje prve tri godine na UNIDU tijekom kojih sam imao čast surađivati s profesorom Đurom Benićem. Nadogradio je moja znanja o mikro i makroekonomiji, bio je mentor koji je uvijek našao vremena odgovoriti na sva moja pitanja na čemu mu se još jednom zahvaljujem.

Tijekom pet godina na UNIDU svoju zahvalnost nisam iskazivao riječima već rezultatima, pa sam pridonio instituciji sa sljedećim:

1. Objavom 7 znanstvenih radova u akademskim časopisima indeksiranim u prvom kvartilu Web of Science Current Contents kategorije ‘economics’;

2. Objavom znanstvenih radova u ‘economics’ časopisima koji su indeksirani niže od prvog kvartila, ali s međunarodnim prestižom, npr. European Economic Review ili IZA Journal of Labor Policy;

3. Osvojenim nagradama: Olga Razdyner (Austrijska Narodna Banka, Austrija), Hans Raupach (IOS Regensburg, Njemačka), SmartEIZ (EU Horizon projekt SmartEIZ), Državna nagrada za znanost (Ministarstvo znanosti i obrazovanja), i druge manje nagrade;

4. Povijesnom rankingu Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju UNIDU na više međunarodnih ljestvica, primjerice treće mjesto u Republici Hrvatskoj na RePEc ljestvici;

5. Suradnjom s kolegama s prestižnih sveučilišta, od Princeton University, preko London School of Economics, pa do CERGE-EI;

6. Dodatnim besplatnim radom s naprednim studentima, među kojima i nagrađeni rektorovom nagradom, ali i međunarodnim potvrdama kvalitete.

7. Suradnjom s lokalnom zajednicom na stručnim projektima. Primjerice, pripremom EU projekta Regionalnog Centra Kompetentnosti, koji je ocijenjen sa 100/100 bodova i kojemu je dodijeljeno više od 100 milijuna kuna za razvoj obrazovanja u Dubrovačko neretvanskoj županiji.

Kroz prethodno navedeno sam se zahvalio na moj način, a evo sada i uobičajeni način: hvala svim dobrim ljudima koji su vjerovali u mene tijekom ovog petogodišnjeg razdoblja. Idemo u nove pobjede.

It`s time for a change.

S osobitim poštovanjem, Doc.dr.sc. Stjepan Srhoj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here