Iznadprosječne temperature i lijepo vrijeme ispratili su staru i uveli nas u novu godinu. Meterologinja dr. sc. Petra Mikuš Jurković za HRT prognozira nastavak lijepog vremena i za ovo doba godine visokih temperatura u cijeloj Hrvatskoj, a osobito na jugu zemlje.

U ponedjeljak na istoku Hrvatske barem djelomice sunčano, ujutro ponajprije u Posavini uz moguću maglu. Najniža temperatura od 5 °C na istoku regije do 10 °C na zapadu, a popodnevna čak do 19 °C uz povremeno umjeren jugozapadnjak.

Umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak puhat će i u središnjoj Hrvatskoj. I dalje temperatura znatno iznad prosječne, ponegdje je moguće i 20 °C, a i jutro će biti razmjerno toplo uz temperaturu oko 10 °C.

Najoblačnije će biti na zapadu zemlje, gdje mjestimice postoji mogućnost za malo kiše ili rosulje, ponajprije na širem području Rijeke i na obali podno Velebita. U gorju će puhati umjeren jugozapadni vjetar, u najvišim predjelima i jak, a na obali sjevernog Jadrana samo mjestimice umjeren vjetar južnih smjerova, pa će i more biti uglavnom malo valovito.

Dalmaciji pretežno sunčano. Budući da će puhati uglavnom slab vjetar, ponajprije je ponegdje u unutrašnjosti ujutro moguća magla. U sjevernijim predjelima povremeno uz promjenjivu naoblaku vjerojatno će pasti i koja kap kiše.

Na jugu Hrvatske pak sigurno bez oborine te i dalje uz proljetni ugođaj – sunčanih sati bit će mnogo, vjetar uglavnom slab, a dnevna temperatura 15 ili 16 °C.”

I dalje razmjerno toplo, ali ipak manje

I idućih dana na Jadranu se nastavlja iznadprosječno toplo vrijeme. Oblačnije će biti na sjevernome Jadranu gdje svakodnevno postoji mogućnost za barem malo kiše, a mjestimično je u četvrtak moguća i ponegdje u Dalmaciji. Povremeno će puhati do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, a u noći i ujutro na moru lokalno je moguća i magla.

Mjestimična magla moguća je i u unutrašnjosti. Bit će promjenjivo, od srijede manje toplo, no i dalje uz iznadprosječne vrijednosti temperature. Kiše će biti ponajprije u utorak te u noći na srijedu u gorju i središnjoj Hrvatskoj.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here