Iberia, španjolska nacionalna aviokompanija, članica Oneworld alijanse, do kraja rujna prometuje prema Zagrebu i Splitu, a kroz cijeli listopad prema Dubrovniku, donosi Croatian Aviation.

Iberia prema Dubrovniku prometuje od samog početka ljetnog reda letenja (kraja ožujka ove godine) a letovi će se odvijati sve do kraja listopada! Podsjećamo, Iberia je u kriznoj 2020. godini prometovala samo prema Dubrovniku u Hrvatskoj, a prije izbijanja globalne krize za ljeto 2020. godine Iberia je najavila i širokotrupne zrakoplove (A330) prema Zračnoj luci Dubrovnik.

Letovi su se kontinuirano povećavali, u srpnju je bilo dostupno čak 12 tjednih letova, a u kolovozu su zrakoplovi Iberije između Dubrovnika i Madrida prometovali dva puta dnevno! Samo je u kolovozu Iberia ponudila više od 20 tisuća sjedala na ovoj liniji što je impresivna brojka.

Nije tajna da španjolski turisti u najvećoj mjeri posjećuju Dubrovnik i širu regiju, pa ne čudi i velik broj tjednih operacija španjolskog avioprijevoznika prema ovoj zračnoj luci.

Dubrovnik će tako u listopadu jedini u Hrvatskoj imati direktnu vezu s glavnim gradom Španjolske, letovi će se odvijati tri puta tjedno, svakog petka, subote i nedjelje, pa će u posezoni između Dubrovnika i Madrida biti raspoloživo više od 5 tisuća sjedala.

Iberia je ove ljetne sezone imala značajno više tjednih letova prema Hrvatskoj nego što je to bio slučaj prošle godine, naravno, to i nije iznenađenje s obzirom na to da redovnih letova prema Zagrebu i Splitu u 2020. godini nije bilo, piše Croatian Aviation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here