Jedna od najvećih svjetskih multinacionalnih internetskih platformi za turistički smještaj sa sjedištem u Indiji, OYO Rooms, preko svoje europske podružnice OYO Vacation Homes stekla je 100 posto udjela u Direct Bookeru, vodećoj turističkoj agenciji u Dubrovniku, specijaliziranoj za upravljanje jedinicama za turistički smještaj i razvoj tehnologije – piše lidermedia.hr

Bivši vlasnici Nino Dubretić i Nikola Grubelić, kao i IT stručnjak Ivan Bogoje, koji ostaju u upravi Direct Bookera, dobili su snažnog globalnog partnera koji će podržati daljnji rast tvrtke.

U transakcijskom procesu, kao ekskluzivni financijski savjetnik upravi i dioničarima Direct Bookera bili su Grubišić & Partneri.

Transakcija će također otključati snažne sinergije, pri čemu će Direct Booker moći koristiti OYO-ove resurse za daljnji razvoj i širenje svojih IT rješenja diljem svijeta.

Sa sjedištem u Guargaonu u Indiji, OYO Rooms je multinacionalna internetska turistička agencija u privatnom vlasništvu, s prisutnošću u više od 80 zemalja širom svijeta, što je čini jednom od najvećih u ovoj branši. Osnovana je 2012., a osnivač je Ritesh Agarwal.

Na samom početku portfelj smještajnih jedinica bio je uglavnom fokusiran na manje hotele. Unutar manje od deset godina, start-up se brzo proširio globalno, s tisućama hotela i kuća za odmor te milijunima soba u svom portfelju. Tako brzo širenje postignuto je korištenjem franšiznog modela vođenog tehnologijom.

S više od 5.000 zaposlenika, OYO Rooms je 2021. ostvario prihod od 550 milijuna dolara. Tijekom svog postojanja, tvrtka je napravila niz akvizicija, integrirajući brendove kao što su @Leisure, Belvilla, DanCenter, Traum-Ferienwohnungen i mnoge druge. Direct Booker dodan je europskoj podružnici OYO Vacation Homes, koja upravlja s više od 140.000 jedinica za odmor.

Direct Booker je vodeća hrvatska agencija za upravljanje jedinicama za turistički najam i IT uslugama sa sjedištem u Dubrovniku, koja upravlja s 3.250 jedinica za smještaj te je dosad imala preko dva milijuna gostiju. Svoje poslovanje započela je 2010. godine upravljanjem rezervacijama za manji broj lokalnih jedinica.

Ubrzo je postala jedna od vodećih agencija za iznajmljivanje turističkog smještaja u Dubrovniku i Hrvatskoj koja nudi upravljanje u procesu rezervacije, uključujući online oglašavanje na najvećim internetskim stranicama, komunikaciju s gostima, regulaciju naknada i PDV-a, upravljanje prihodima, upravljanje objektima, usluge prijevoza i transfera, kao i razvoj Booker Toolsa, softverskog sustava za upravljanje jedinicama i kanalima prodaje.

Direct Booker je prošao kroz razdoblje modernizacije koje je završilo 2019. godine te je tvrtka prerasla u modernu IT/turističku tvrtku koja nudi vrhunska rješenja za najam turističkog smještaja, koristeći vrlo sofisticirani sustav upravljanja jedinicama i kanalima prodaje.

Kupnjom Direct Bookera, OYO Rooms je putem svoje podružnice OYO Vacation Homes pojačao svoju prisutnost na hrvatskom tržištu turističkog smještaja, dodavši 3.250 novih jedinica u ovoj tržišnoj niši, koja ima visok potencijal rasta zbog sve većeg broja turista koji daju prednost privatnom smještaju, piše Lider.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here