Inicijativa “TUP – urbana četvrt” koja okuplja mlade poduzetnike i kreativce, koji su unekoliko posljednjih godina javnim sadržajima oživjeli prostor ove gruške tvornice, sastala se danas s gradonačelnikom Matom Frankovićem.

“Na sastanku smo upoznali gradonačelnika s trenutnim kreativnim i društvenim sadržajima koji se odvija u prostorima TUP-a te našim viđenjem razvoja TUP-a, te smo od gradonačelnika saznali trenutno stanje i mogućnosti grada vezano za očuvanje TUP-a.

Stav je inicijative da je sastanak prošao u konstruktivnom i pozitivnom tonu te vjerujemo kako ćemo kroz desetak dana, u započetom dijalogu s Gradom, uspjeti doći do zajedničkog rješenja koje će biti na dobrobit svih zainteresiranih strana. Još jednom želimo istaknuti da je prostor TUP-a od krucijalne važnosti za daljnji razvoj grada te nam je drago da i gradonačelnik dijeli naše mišljenje”, stoji u priopćenju iz inicijative “TUP – urbana četvrt”.

Podsjetimo Skupština TUP-a, tvrtke koja je u potpunosti u vlasništvu domaćeg kapitala, uglavnom malih dioničara, bivših zaposlenika tvornice i naših sugrađana, prihvatila je tri neobvezujuće ponude za kupnju poduzeća, što uključuje i 9 800m2 kompleksa u Gružu. Gradonačelnik je tom prigodom kazao kako Grad nema 10 milijuna eura, koliko se procjenjuje da bi mogla biti cijena TUP-a.

Inicijativu “TUP- urbana četvrt osnovali su poduzetnici i udruge: Majeutika d.o.o., udruga Tvornica umjetnosti Podroom, Ritam jedan dva d.o.o., Ljubav j.d.o.o., Studio Bonsenjo, Aerobik klub KL, obrt Anamarija Bezek Ceramics, zajednički obrt Digital Print Pogon, udruga Tango Dubrovnik, Dvorište TUP, Studio &P, udruga Muzej crvene povijesti, Yoga i Pilates Studio Dubijoga i Kulturni centar Jadran, koji djeluju u TUP-u te su tražili sastanak s gradonačelnikom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here