Građevinska inspekcija državnog inspektorata zatvorila je nelegalno gradilište na Ratcu i to uistinu u rekordnom roku od prijave, no još nije utvrđeno tko je investitor te se stoga postupak nastavlja.

Bespravna gradnja na Ratcu prijavljena je inspekciji, očekujemo njihovo izvješće

Iz Inspektorata su nas obavijestili.

“Nadzorom je utvrđeno da investitor izvodi građevinske radove bez prethodno ishođene građevinske dozvole. Slijedom navedenog, građevinski inspektor zatvorio je gradilište postavljanjem službenog znaka „zatvoreno gradilište“. S obzirom da je inspekcijski postupak u tijeku o daljnjem utvrđenju i poduzetim mjerama obavijestiti ćemo Vas po okončanju istog”.

DUBROVAČKO PRIMORJE: BESPRAVNA GRADNJA na pomorskom dobru?

Podsjetimo, u Ratcu na čestici koja je pomorsko dobro, a u vlasništvu brojnih osoba, tijekom zimskih mjeseci, netko je počeo zidati nešto što liči na temelj za buduću kuću, kao i betonirati obalu. Zabrinuti građani su nam se javili s molbom za pomoć. U međuvremenu je ustanovljeno kako navedena građevina nema potrebnu dokumentaciju, a Građevinska inspekcija je zatvorila gradilište. Neobično je da nitko ne zna tko je investitor ove nelegalne gradnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here