Obitelj, ljubav, kićenje, strka, zbrka, mirisi cimeta, naranče, limuna, kolača, bora… filmovi koje gledamo svaki Božić, graja, sve to čini Božić u domu Ivane Merčep i njene brojne obitelji pune djece. Upravo to je i razlog razigranosti koja se vidi u svakom kutu njene kuće u kojoj pripreme za ovo najljepše doba godine počinje i petnaestak dana prije Božića. Kako izgleda Božić u domu kreativne Ivane Merčep može se pogledati u galeriji, a što joj znači, pročitati u tekstu koji nam je napisala:

Božić, najljepše doba godine….
Obitelj, mir, veselje, okupljanje, pa i praštanje, zar ima veće radosti od Božića? Za mene prvenstveno znači okupljanje jer smo skoro pa svi doma, a s obzirom da mi stariji sinovi žive u Americi, a sestra u Milanu, za ovaj Božić su baš u našem domu bile velike pripreme uoči njihovih dolazaka. Prvo je stigao Ivan koji nije bio četiri godine doma, pa sestra, a na žalost Jacoba je spriječio Covid i to samo dan prije nego što je trebao poletjeti za Hrvatsku. Naše veliko veselje da ćemo se konačno svi okupiti povarila je, na žalost, viša sila.

Inače, kod mene pripreme počinju već 15 dana prije Božića jer mi treba više vremena dok sve okitim, ja sam detaljist i svakom kutu se u kući posvetim, svaki ima neku svoju priču, tako da u cjelini to sve dobro ispadne. Iako ima svega, različitih “stilova”, ipak se vidi da je napravljeno istim rukopisom i idejom.

Na samom početku odredim koja će boja biti za ovaj Božić te prilagodim figure i balone tome, eventualno nešto nadopunim s nekim sitnicama koje mi nedostaju.
Od svega najviše volim prirodno, te svake godine pođem u šumu i poberem raznih grančica, pokupim drvaca, kamenčića i svega što mislim da mi može poslužiti za dekoriranje.

Ove godine sam se odlučila za bijelu boju i malo elegantniju verziju kićenja, jer prijašnjih godina sam kitila dosta crveno sa zelenim, puno patuljaka, nekako dječje upravo zbog malih sinova, njima sam prilagođavala ambijent i bor.

Ne razmišljam previše unaprijed, niti se opterećujem kako će finalno izgledati, već krenem i jednostavno priča se posloži sama.

Nadam se da će se Vašim čitateljima svidjeti naša mala Božićna čarolija.
Želimo svima puno ljubavi, zdravlja i mira – poručila je Ivana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here