Svi građani Hrvatske koji su cijepljeni protiv covida-19 bit će upisani u Središnji registar cijepljenih osoba i tako ostvariti svoje pravo na digitalnu covid putovnicu, priopćili su iz Ministarstva zdravstva, navodi N1.

Svi hrvatski građani koji su do sada cijepljeni protiv covida-19 dobit će u najkraćem roku svoje digitalne covid potvrde što će im olakšati kretanje i putovanja unutar zemalja članica Europske unije. Preduvjet izdavanja tih potvrda u tiskanom ili elektroničkom obliku jest upis osobe u središnji registar cijepljenih osoba. Građane čije cijepljenje iz bilo kojeg razloga nije zavedeno u Središnjem registru cijepljenih osoba upisat će njihovi liječnici obiteljske medicine, objavili su iz Ministarstva.

„Sve građane koji su cijepljeni protiv covida-19 i o tome imaju potvrdu i cjepni karton sa svim potrebnim podacima, a nisu još upisani u Središnji registar cijepljenih osoba, upućujemo da se jave svojim obiteljskim liječnicima kako bi ih upisali. Liječnici obiteljske medicine imaju mogućnosti u sustav upisivati sve podatke o provedenom cijepljenju bez obzira gdje je građanin primio prvu ili obje doze cjepiva, te unositi ispravke ukoliko je do njih došlo prilikom ranijeg upisa, a ne odgovaraju činjeničnom stanju“, ističu u Ministarstvu zdravstva.

Dodaju da je Ministarstvo danas ponovno uputilo svim liječnicima obiteljske medicine naputak kako provesti naknadne upise cijepljenih osoba u Središnji registar. Isto tako liječnici obiteljske medicine imaju mogućnost za sve građane i rezidente Hrvatske cijepljene u inozemstvu cjepivom odobrenim u Hrvatskoj, odnosno u Europskoj uniji, unijeti prijepis podataka o cijepljenju u Središnji registar cijepljenih osoba.

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here