U 10 sati u Velikoj vijećnici započela je 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Na današnjem Dnevnom redu nalazi se 30. točaka. Vijećnici će između ostalog raspravljati o Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika, Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnik i Urbanističkog plana uređenja “Babin kuk” te o prijedlozima odluke o donošenju Urbanističkih planova uređenje Komolac i Jakljan. Na dnevnom redu nalazi se i Prijedlog odluke o ograničenju korištenja jednokratne plastike za Grad Dubrovnik te ustanove i trgovačka društva u (su)vlasništvu Grada Dubrovnika, Prijedlog odluke o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području grada Dubrovnika kao i izvješća ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. Na početku sjednice prisutno je 20 od 21 vijećnika.

Đuro Capor (SJG): Na prošloj sjednici imali smo objedinjenu raspravu o određenim točkama. Iz zapisnika koji nam je posla nije bilo razvidno na koji je način došlo do promjena u točki 22. Izmijenili smo zapisnik na način na koji se vidi kako je došlo do izmjena amandmana.

Marko Potrebica (HDZ): Dogovorili ste se sa službom Gradskog vijeća, navedeno će biti usvojeno.

Usvojen je zapisnik s 2. sjednice Gradskog vijeća

Andro Vlahušić: Predlažem da odgodimo 2. točku dnevnog reda te točku o Babinom kuku. Prije 50 godina skupština Grada je prodala to zemljište, po istom modelu za Grad Dubrovniku dobio tužbu za 4 tisuće kvadrata iza DTS-a. Izmjenama definiramo sadržaj na Babinom kuku, danas je ležajeva 10 do 12 tisuća. Izgubili smo javne sadržaje. Mislim da bi bilo dobro da sjednemo pet minuta i da se izjasnimo i javnim sadržajima. Druga je da izostavimo raspravu o Komolcu. Nismo riješili promet u gradu, mislim da bi prije ove točke trebali raspraviti prometna rješenja u Gružu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here