Deveta sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika počela je u 10 i 10 u Velikoj vijećnici. Na dnevnom redu je 29. točaka, među kojima i rebalans proračuna zbog energetske obnove javne rasvjete, zatim Odluke o pokretanju izrade UPU-a Zaton Mali, ali i suglasnost investitorima budućih luksuznih vila za financiranja troškova izgradnje buduće prometnice predviđene UPU-om Babin Kuk. Vijećnici će se izjasniti i o raskidu ugovora sa Sveučilištem u Zagrebu za korištenje benediktinskog samostana na Lokrumu, a ne sumnjamo kako će biti puno riječi i o kupnji TUP-a.

Na početku sjednice predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica svim je ženama čestitao Dan žena, ali i sućut obitelji i prijateljima nedavno preminulog don Slavka Lasića, dugogodišnjeg katedralnog župnika. Također je izrazio potporu ukrajinskom narodu, kazavši “Slava Ukrajini”. Na sjednici je prisutno 20 vijećnika uživo, a vijećnik Krešimir Marković sudjeluje online. Vijećnici su prihvatili zapisnik sa prošle sjednice.

Dodatna točka je sklapanje dodatak ugovora o zakupu Vile Čingrije županiji i ovlasti gradonačelniku da može dati pisanu suglasnost za rekonstrukciju Vile, točka je prihvaćena.

Osim toga dnevni red će se dopuniti i dvjema imenovanjima ravnatelja Dubrovačkih knjižnica i ravnatelja Dubrovačkih muzeja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here