U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika u 11:30 sati započela je 10. sjednica Grada Dubrovnika. Gradski vijećnici će danas raspravljati, a potom i glasati o samo pet točaka Dnevnog reda. Naime, pred gradskim vijećnicima će se naći odluka o otkupu dionica TUP-a, čime bi Grad Dubrovnik stekao imovinu procijenjene vrijednosti od gotovo 140 milijuna kuna. Pred vijećnicima će danas naći i odluka o smanjenju kamatne stope za dva aktivna kreditna zaduženja čime bi se postigla ušteda za proračun Grada u iznosu većem od 12,2 milijuna kuna.

Na sjednici je prisutno 20 vijećnika. Utvrđen je kvorum.

Usvojen je i zapisnik s prethodne, 9. sjednice Gradskog vijeća.

Franković: Ova sjednica kasni jer je jutros u 9 sati stigla ponuda OTP banke koja je puno povoljnija od Erste banke jer sadržava fiksnu stopu. Dali smo mogućnost OTP banci da promijeni određena jamstva. Dodatni uvjet koji traži OTP banka je ugovor koji Grad treba sklopiti s TUP-om o zakupu prostora. Predložio bi promjenu dnevnog reda, točka bi glasila Sklapanje ugovora Grada Dubrovnika i TUP d.d. o zakupu poslovnih prostora.

Vijećnik Vlahušić predložio da se točke 3., 4, 5. skinu s dnevnog reda.

Vlahušić: I put u pakao popločan je najboljim namjerama. Članak Zakona o proračunu kaže da na snazi ostaje Pravilnik, u kojem stoji da je jedinica lokalne zajednice dužna ishoditi odobrenje ministra financija o davanju jamstva. Mislim da ćemo ovom odlukom uzrokovati puno problema. Mi ne znam hoćemo li raspravljati o kreditu OTP banke ili Erste banke. U uru vremena moramo odlučiti o kojem kreditu raspravljamo. Mislim da ova investicija zahtjeva makar minimum pristojnosti. Ako je rok do četvrtka dajte nam barem dan da možemo ovo proučiti.

Prijedlog nije dobio potreban broj glasova.

Ni ovaj prijedlog nije dobio potreban broj glasova.

Ni treći prijedlog nije dobio potrebna broj glasova.

Prijedlog gradonačelnika je prihvaćen.

Ivan Tropan (SDP): Mislim da ova dva ipo dana koja smo imali za pipremit je bilo premalo. Mislim da danas ne možemo glasati o ovome. Ne znam koja će jamstva tražiti nova banka.

Anita Bonačić-Obradović (SDP): Ovdje nije istaknuto da je ovo bilo hitno. A ako smo znali koji je rok bio, a poziv smo dobili u petak navečer u 9 sati. Za pročitati 600 stranicia materijala trebate biti ekonomski stručnjak. Sjednica se mogla sazvati i ranije.

Potrebica: Napravili smo se u duhu Poslovnika.

 Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o zaduživanju Grada Dubrovnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here