Dubrovački Advent nije se baš proslavio na izboru najljepšeg adventa koji je portal gradonacelnik.hr proveo pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Naime, u svojoj konkurenciji dubrovački advent nije ušao ni u top deset najljepših. Adventi u hrvatskim gradovima prikupili su gotovo 67 tisuća lajkova, a njihove slike je tijekom proteklih osam dana na Facebooku vidjelo preko 2.3 milijuna ljudi!

U izboru su sudjelovala čak 72 grada i općine, a najviše lajkova Facebook publike i titulu najljepšim osvojili su – Advent u Osijeku koji je pobjedom u kategoriji velikih gradova obranio prošlogodišnju titulu najljepšeg adventa u Hrvatskoj, Advent u Vinkovcima u kategoriji srednjih, Advent u Županji u kategoriji malih gradova te Advent u Velikoj u kategoriji općina.

Ovdje treba istaknuti da smo, kako bi izbjegli mogućnost višestrukih glasova, računali samo lajkove na FB stranici gradonačelnik.hr-a, a ne i na sheranim objavama kojih je svaki advent osvojio višestruko više.

Nakon Osijeka koji je potvrdio svoju titulu najljepšeg adventa i za kojega je samo na FB stranici gradonačelnik.hr-a glasalo 4.967 korisnika, titulu drugog najljepšeg i ove je godine osvojio Advent u Varaždinu sa osvojenih 3.843 lajka.

Treći najljepši advent u kategoriji velikih gradova je Advent u Virovitici za kojega je glasalo 1.896 korisnika FB-a.

U top 10 najljepših velikih advenata, što je i kategorija u kojoj je bio nominiran i dubrovački advent, su još adventi iz Vukovara (904 lajka), Karlovca (813 lajkova), Šibenika (773 lajka), Čakovca (742 lajka), Požege (685 lajkova), Rijeke (665 lajkova) i Velike Gorice (546 lajkova).

U top 10 najljepših u kategoriji srednjih gradova su još adventi iz Opatije (1.275 lajkova),  Đakova (914 lajkova), Knina (860 lajkova), Poreča (740 lajkova), Sinja (683 lajka), Slatine (644 lajka) i Labina (535 lajka).

Podsjetimo, u izboru su sudjelovali: Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Osijek, Požega, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar u kategoriji velikih gradova; Kastav, Knin, Kutina, Labin, Našice, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Petrinja, Rovinj, Sinj, Slatina, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci u kategoriji srednjih; Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Delnice, Hvar, Ilok, Komiža, Krk, Lepoglava, Novi Vinodolski, Opuzen, Otočac, Pleternica, Slunj, Trilj, Valpovo, Zlatar i Županja u kategoriji malih gradova, te Baška, Bibinje, Čavle, Dubrava, Ernestinovo, Farkaševac, Jasenice, Kloštar Podravski, Lekenik, Lovran, Mače, Marija Bistrica, Medulin, Motovun, Omišalj, Štrigova, Velika i Zlatar Bistrica u kategoriji općina.. 

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here