Dom Marina Držića u suradnji s Gimnazijom Dubrovnik već nekoliko godina provodi program „Držić u očima gimnazijalaca“. Ovaj put gimnazijalci su Držića gledali očima likovne umjetnosti, sudjelujući na višemjesečnoj likovnoj radionici pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Ivanke Lilić i muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, Jasmine Runje.

Rezultat projekta bit će predstavljen uoči Međunarodnog dana muzeja, na izložbi radova polaznika likovne radionice „Držić u očima gimnazijalaca“ u ponedjeljak, 16. svibnja u Gimnaziji Dubrovnik, s početkom u 13. sati.

Radionica se izvodila od 20. listopada 2021. do 11. svibnja 2022. unutar likovne grupe u sklopu nastave u prostorima Gimnazije. Sudjelovalo je sedamnaest učenika, a bile su im ponuđene dvije teme: Ljubav u Držićevim djelima i Držićev Grad koje su interpretirali tehnikom akrila na platnu.

Kako su gimnazijalci doživjeli Držićev i svoj Grad te likove koji se u njegovim djelima nalaze u različitim vrstama ljubavnog odnosa, saznajte na izložbi na koju vas s Gimazija i Dom Marina Držića s veseljem pozivaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here