Večeras je u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik otvorena izložba „Autići, 2012.- 2022.“ dubrovačkog umjetnika Josipa Ivanovića.

Prisutnima se obratio ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik, Tonko Smokvina, potom se posjetiteljima obratio pomoćnik rektora za umjetnost Sveučilišta u Mostaru, Stjepan Skoko, nekoliko riječi o svom radu i procesu stvaranja posjetiteljima je uputio i sam umjetnik, a o konceptu izložbe i radu umjetnika govorila je autorica izložbenog koncepta, postava i teksta u katalogu, kustosica izložbe, kustosica UGD, Andrea Batinić Ivanković te autor teksta u katalogu, likovni i književni kritičar, Milan Bešlić.

Josip Ivanović izložbom “Autići, 2012. – 2022.” predstavlja se djelima nastalim u razdoblju od 2012. do 2022. godine. Riječ je o slikama rađenim tehnikom akrila na platnu, grafikama i drvenim skulpturama autića kao i njihovim 3-D printevima. Izložba je organizirana u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru pod kojim djeluje Sveučilišna galerija. Izložba ostaje otvorena do 3. srpnja 2022. godine.

FOTO: Miho Skvrce

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here