Sinoć je u Stonu započeo glavni dio programa 5. Festivala soli, otvorenjem izložbe Ston – nekad i danas i programom Vino, sol & jazz. U opuštenoj atmosferi posjetitelji su uživali u probranim vinima i kamenicama, te jazz glazbi pod zvjezdanim nebom iznad Stona i Solane.

U Atriju Kneževa dvora u Stonu otvorena je vrlo zanimljiva izložba fotografija Ston – nekad i danas nastala inicijativom organizatora Festivala soli i Turističke zajednice općine Ston. Fotografsko oko Stonke Sandre Vuletić  snimilo je dvadesetak motiva prema predlošcima starih fotografija koje je prije nekoliko godina sakupila i objavila Matica hrvatska Ston. Nastala je tako ova posebna izložba poznatih motiva Stona s konca 20. stojeća i danas, obilježena posebnim senzibilitetom umjetnice koja se amaterski bavi fotografijom već duži niz godina i koju je publika Festivala soli imala prigode upoznati kroz izložbu organiziranu 2018.  

Događanje Vino, soli i jazz u Solani Ston u organizaciji EVENT LAB – a  Dubrovnik i Udruge školjkara Ston, publici je ponudilo kušanje malostonskih kamenica sljubljenih s nekim od najboljih lokalnih vina Pošipa, Plavca malog, konavoske Malvasije i drugih uz jazz trio koji čine Alan Polzer, Teo Martinović i Ivan Bonačić.  

Program Festivala soli Ston nastavlja se danas likovnim programom ART park, u parku Komarda ako dozvole vremenski uvjeti, predstavom za djecu Čarobni grah u izvedbi Kulturne udruge Aster i zabavom uz Tonku Balonku u Solani Ston. U večerašnjem programu sudjeluje i udruga Djeca Pelješca s humanitarnom prodajom njihovih proizvoda.

U slučaju kiše predstava će biti izvedena u Kneževom dvoru, a likovna radionica održana u Velikom Kaštilu.

Svakodnevno organizirano vođenje solanom Priča o solani na rasporedu je u 18.30 sati, dok se na žalost zbog kiše program Vađenje soli morao otkazati.

Pozivamo Stonjane i njihove goste da nam se i danas pridruže na ovim programima, COVID potvrde potrebne su za roditelje u pratnji najmlađih za koje potvrda nije potrebna.

PROGRAM SUBOTA

Park Komarda

           17.00 Likovna kolonija – ART Park

U subotu, 28.08. u 17:00 sati će započeti likovna kolonija „Komarda Art park Ston“ koja će završiti u nedjelju, 29.08. radionicom za djecu i odrasle s početkom u 17:00. Tom će prilikom svaki umjetnik prezentirati svoje djelo nastalo na koloniji i specifičnost vlastitog likovnog izričaja, a polaznici radionice će na svoj način slikarskim, crtaćim i kiparskim tehnikama interpretirati viđeno.

Po završetku kolonije, nastale umjetnine bit će izložene u Kneževom dvoru u Stonu i moći će se razgledati do 20. rujna, a potom će darovana djela krasiti nove prostore Turističke zajednice Općine Ston.

Solana Ston – program uz COVID potvrde

           18.30 “Priča o Solani„ – vođena tura

           19.00  Kulturna udruga Aster – Lutkarska predstava „Čarobni grah“

                      Party s Tonkom Balonkom

                      Humanitarna udruga Djeca Pelješca

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here