Tijekom dana, zbog povećane gustoće prometa, moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

-Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama – poručuju iz HAK-a

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas (15. kolovoza) od 12:00 do 23:00 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • povećana gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera;
  • pred naplatama Lučko i Demerje u oba smjera nema dužih čekanja;
  • povećana gustoća prometa između čvorova OTOČAC i GORNJA PLOČA u oba smjera, mogući su kratkotrajni zastoji i vožnja u koloni;
  • do 31. kolovoza između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno (maksimalno 15 min) se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva.

-U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine – poručili su iz HAK-a.

Zbog povećane gustoće prometa tijekom dana povremeno su moguća čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

STANJE NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Pojačani su ulasci u Hrvatsku na svim graničnim prijelazima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here