Pregršt je anegdota već vezano uz vremešnost i dobro zdravlje Jože Manolića koji danas slavi 102. rođendan, a jedna od posljednjih vezana uz ratna događanja u Europi je i ona: Bože dragi, kakav ćemo svijet ostaviti Joži Manoliću?

No, sve je to samo poznata dosjetljivost hrvatskog naroda, a današnji dan svakako treba iskoristiti da bi se najdugovječnijem hrvatskom političaru čestitao rođendan.

Manolića zdravlje, čini se, i dalje solidno služi iako je prije nešto manje od godinu dana prebolio koronu. Imao je početke upale pluća, no nije bio hospitaliziran, prisjeća se index.hr

Na njegov okrugli stoti rođendan Zagreb je pogodio razoran potres, a nekoliko mjeseci kasnije, u kolovozu, preminula mu je 36 godina mlađa supruga Mirjana Ribarić. Njegova prva supruga Marija Eker Manolić preminula je u 82. godini 2003. godine od posljedica požara.

Kad je punio stotu godinu, Manolić je snimio kratki slavljenički video iz kreveta. “Joža Manolić je ljubio do svoje stote”, poručio je slavljenik prije tri godine, otkrivši pritom možda tajnu svoje dugovječnosti i vitalnosti.

Inače, Manolić je rođen 22. ožujka 1920. u mjestu Kalinovac kod Đurđevca. Bio je bivši obavještajac, ali i drugi predsjednik vlade Republike Hrvatske, odmah poslije Stipe Mesića. Za njegovog je mandata donesen novi Ustav RH. Posljednji ga se put politički spominjalo kada je bio aktualan slučaj “lex Perković”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here