Juniorska momčad U-18 Ragbi kluba Dubrovnik nastupa u nedjelju 24.10. na završnici prvenstva Hrvatske u Zagrebu u olimpijskoj ragbi sedmici.

-Ponosni smo što će naš ragbi klub po prvi puta imati juniorsku momčad u nekom službenom natjecanju, naime to je generacija djece i igrača koja je u klubu već 5 godina tako reći od samih početaka postojanja kluba i igrala je za klub od najmlađih kategorija te je evo došao trenutak da zaigraju i za juniorsku momčad. Nadamo se da ćemo ovim tempom uskoro imati i seniorsku momčad i zaigrati u najvišem rangu hrvatskog ragbija. Valja istaknuti da će ovaj vikend zbog odsutnosti glavnog trenera kluba Antonia Malekinušića momčad voditi Krešo Slaviček, jedan od najboljih naših trenera i dugogodišnji ragbijaš našeg prijateljskog ragbi kluba Mladost.

Ovom prilikom željeli bi smo napomenuti da u našem Gradu ragbi još nema status koji zaslužuje, borimo se sa vjetrenjačama  i nemamo adekvatne uvjete ni termine za treninge iako klub broji preko 70 članova i redovno nastupamo i vodimo djecu na sva natjecanja, u svim mlađim uzrasnim kategorijama. Nadamo se da će naš rad prepoznati i pomoći nam gradske sportske institucije a sve u cilju razvoja ovog sporta i njegovih vrijednosti, stoji u priopćenju RK Dubrovnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here