Kafići, restorani i hoteli neće moći dobiti državnu potporu za očuvanje radnih mjesta od 4000 kuna po radniku za ovaj mjesec, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Vlada je odlučila smanjiti državne potpore na minimum jer smatraju da ugostiteljstvo i turizam više nisu ugrožene djelatnosti budući da je sezona bila izvan svih očekivanja.

Potpore će, kako doznajemo od sugovornika iz Vlade, najvjerojatnije ostati samo event industriji (organizatorima sportskih, kulturnih i ostalih događanja), putničkim agencijama i sektoru prijevoza budući da su oni i dalje poprilično ograničeni epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Također, iako to još nije odlučeno, ali se o tome intenzivno raspravlja, potpore bi eventualno mogli dobiti oni ugostitelji koji nemaju terase, pa zato nisu ni mogli raditi u špici sezone u kolovozu.

– Smanjujemo potpore na minimum, sezona je bila izvan svih očekivanja i smatramo da dodatne potpore nemaju neku ekonomsku logiku. Zato iz faze očuvanja radnih mjesta, prelazimo u fazu kreiranja radnih mjesta. Potpore za zapošljavanje dobivaju prednost nad potporama za očuvanje radnih mjesta – kazali su za Jutarnji iz Banskih dvora.

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here