Khaled Hosseini, američko-afganistanski pisac, jedan od danas najčitanijih i najutjecajnijih autora u svijetu, posljednjih nekoliko dana aktivno na svom profilu na Twitteru komentira događanja u Afganistanu. U izjavi za N1 Hosseini navodi kako s velikom žalošću prati događanja u Afganistanu.

Autor knjiga “Tisuću žarkih sunaca”, “I planine su odjekivale”, “Lovac na zmajeve” posljednjih je dana napisao “narod Afganistana ovo ne zaslužuje”, “predsjednik Biden je propustio odgovoriti na ključna pitanja”.

“S velikom tugom sam promatrao razvoj događaja u Afganistanu. Duboko sam razočaran i ozbiljno zabrinut za državu. Posljednjih dvadeset godina bilo je izazovno, ali mukotrpan napredak sada je ugrožen. SAD i međunarodna zajednica općenito moraju poduzeti korake kako bi spriječili humanitarnu krizu u Afganistanu. Moraju izvršiti pritisak na talibane da poštuju osnovna ljudska prava Afganistanaca, posebno žena i djevojaka, te da se suzdrže od upotrebe nasilja nad afganistanskim građanima“, rekao je Khaled Hosseini za N1.

FOTO: UNHCR/Brian Sokol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here