Ususret ovogodišnjoj dodjeli najprestižnije filmske nagrade Oscar u Kinu Visia od četvrtka, 17. veljače možete pogledati pet naslova koji su nominirani za zlatni kipić.

„Ulica noćnih mora“ nominiran je u kategoriji najboljeg filma, a meksički redatelj ove kriminalistička drame, Guillermo del Toro već je vlasnik dva Oscara. U prilog mu ide i impozantna glumačka ekipa u filmu koju predvodi Bradley Cooper, Cate Blanchett….Trierov film „Najgora osoba na svijetu“ u utrci je za Oscara u kategoriji najboljeg originalnog scenarija.

Dobitnica Oscara 2019. godine za najbolju žensku ulogu, Olivia Colman i ove je godine ponovo u utrci za istu nagradu i to za glavnu ulogu u filmu „Mračna/Izgubljena kći“ . U istoj kategoriji natječe se i Penelope Cruz, Almodovarova miljenica u njegovom prošlogodišnjem filmskom hitu „Paralelne majke“.

U ciklusu Oscar 2022. u Kinu Visiji možete pogledati još jedan nominirani film „Licorice pizza“ redatelja Paula Thomasa Andersona i to u dvije kategorije – za najbolji film i najboljeg redatelja.

Detaljan raspored filmova možete pronaći ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here