U  četvrtak 19. kolovoza u 21 sat u Lazaretima se nastavlja program Ljetnog kina Karantena. U ovom filmskom bloku predstavljamo dva kratka filma; Prazni sati  i  Mreža solidarnosti.

PRAZNI SATI, 2019., Hrvatska, 11’
Mate Ugrin

Migrantski radnici jednog brodogradilišta provode dane u krugu samačkog hotela na Jadranu. Navečer, jedan od njih uputi se do grada.

MREŽA SOLIDARNOSTI, 2014., Hrvatska, 31′
Gildo Bavčević

Nova vrsta borbe i otpora represivnom djelovanju sistema bazira se na ideji solidarnosti među građanima izvan institucionalnih okvira te na lakšoj mogućnosti umrežavanja i razmjeni informacija i ideja s obzirom na vrijeme u kojem živimo.
Mogućnost dokumentiranja i dijeljenja putem alternativnih medija postaje strategijom za mobiliziranje javnosti i apeliranje na širu svijest o društvenoj odgovornosti, samim time i snažno oruđe otpora.

Program filmskih projekcija  Art radionica Lazareti realizira u suradnji s UNSEEN Festivalom (Cavtat), a u sklopu aktivnosti projekta „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“.

Prostor gledališta je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ.

Ulaz je besplatan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here