Dugogodišnjeg ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Damira Milata kolege su danas ispratile u mirovinu.

Akademski glazbenik kontrabasist i ekonomist, zaposlen je u Orkestru od 1987. godine. Bio je prvi sindikalni povjerenik od samostalnosti RH, član upravnog vijeća, vršitelj dužnosti ravnatelja 1999. godine, ravnatelj od 2000.-2004. te ponovno od 2012. do danas. Tijekom svoje karijere kao ravnatelj DSO-a uspješno vodi više glazbenih programa i festivala: Festival rane glazbe, Međunarodni seminar orkestralnog dirigiranja “Lovro pl. Matačić”, Dubrovačko glazbeno proljeće, Barokni ciklus Orlando Furioso, Međunarodni festival opernih arija “Tino Pattiera”, Međunarodni glazbeni festival “Dubrovnik u pozno ljeto”, Stradun Classic i Jesenji glazbeni moskar.

Za vrijeme mandata ravnatelja, DSO-u je 2015., dodijeljena nagrada Dubrovačko-neretvanske županije i Orlando Grand Prix na Dubrovačkim ljetnim igrama. Također, za njegova mandata u orkestru je održano više međunarodnih audicija, kupljeno je i obnovljeno više instrumenata te proširena programska djelatnost. Ostvarene su i suradnje s brojnim uglednim dirigentima i solistima iz cijeloga svijeta. Posebno se ističu kvalitetna video snimanja koja su sada dostupna na web stranici i Youtube kanalu DSO-a te raznim televizijskim programima.

“Hvala mu za sve ove godine koje je posvetio Orkestru! Vjerujemo da će svojom energijom i nezaustavljivim duhom uz glazbu uživati u mirovini”, poručili su iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

FOTO: Facebook, Dubrovački simfonijski orkestar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here