Je li kriza utjecala na iznose naknade za gradske vijećnike izabrane na nedavno održanim lokalnim izborima u Gradu Dubrovniku? Pitali smo i dobili odgovore iz gradske uprave.

-Do sada je naknada iznosila 1.500,00 kuna po vijećniku, a na temelju članka 31.a Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi određena je ukupna godišnja neto naknada po članu predstavničkog tijela tako da će naknada sada iznositi 1.000,00 kuna po vijećniku mjesečno – stigao je odgovor.

Predsjednik Gradskog vijeća će dobivati 1.500 kuna mjesečno, a za potpredsjednike će se izdvajati 1.300 kuna mjesečno.

Uz naknadu koja se mjesečno isplaćuje osobno svakom vijećniku, po mandatima se obračunavaju i iznosi koji se isplaćuju strankama i nezavisnim listama. Tako svaka stranka prema broju ostvarenih mjesta u Gradskom vijeću mjesečno prima 3.500 kuna za vijećnika, odnosno 3.850 kuna po vijećnici.

Njihova naknada ne ovisi o tome hoće li biti nazočni sjednici ili neće, kao što je odlučeno u Općini Konavle. Puno manje iznose, od svega 170 kuna po sjednici i to isključivo onoj kojoj prisustvuju, primat će konavoski vijećnici, a takva je odluka donesena na njihovoj konstituirajućoj sjednici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here