Željko Ninčić, jedan od najpoznatijih regionalnih komičara gostuje idućeg petka, 17. 06. u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, u ljetnom kinu Slavica. Ninčić će izvesti stand up “Ero sa ovoga svijeta”, a na scenu će ponovno izaći popularni likovi Marinko Ćutuk i Veseli.

Ninčić je jedan od tvoraca i autor najgledanijih predstava svih vremena “Audicija”, “Nova Audicija” i “Najnovija Audicija”. Do sada je izveo oko 3000 predstava, koje je pogledalo skoro 2 mil. gledatelja, a apsolutni je rekoder Velike scene Vatroslava Linsinskog s 50 nastupa. Sa svojom predstavom “Najnovija Audicija” samo u Hrvatskoj, zadnjih desetak godina, nastupio je oko 600 puta, a pogledalo ju je oko 200 000 gledatelja.

Starije generacije Ninčića znaju po prvom liku iz “Audicije”, Davoru Stevanović, zatim po Marinku Ćutuku, koji je 4 sata ćamio ćekajući i Veselom izbjeglici s njegovim, čuvenim „Primi me“.

Željko Ninčić sam za sebe kaže da je Ero s ovoga svijeta, pa se tako zove i predstava.

Predstava „Ero sa ovoga svijeta“ predstavlja dva glavna lika iz zadnjih Audicija.

Marinko Ćutuk je Hercegovac koji govori o svojim utiscima s audicija širom regije,kao i svom odnosu prema današnjim događanjima.

Drugi lik je Veseli Bosanac, koji također spominje svoje iskustvo s audicije, ali se najviše osvrće na svoj status izbjeglice, kao i iskustvo iz Kanade, gdje je proveo jedno vrijeme i pravi paralelu onoga tamo i ovoga ovdje.

Predstava je zapravo zbir najinteresantnijih momenata iz Ninčićevog autorskog rada, obogaćena s uvijek prisutnim suvremenim događanjima i zapažanjima, ovoga puta u monološkoj formi. Upravo ta monološka forma, daje jedan potpuno novi način izražavanja kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicija i bosansko-hercegovačkog humora nisu do sada doživjeli.

Evo što i sam autor kaže za svoj stand up :

„Sve teme i likovi su iz našeg okruženja. Inspiracije tu ima i previše. Predstava nikada nije ista, jer prati događaje i osluškuje reakciju publike. Danas je teško nasmijati ljude i zato mi je zadovoljstvo kada čujem smijeh. Iako je predstava kritički raspoložena i prezentira stvarnost, publika je to uvijek prepoznala kao dobru namjeru i nagradila aplauzima.“

Ulaznice možete kupiti na blagajnama ljetnih kina Jadran i Slavica, te online na našoj stranici, kao što prodajemo i naše druge projekcije kinematografi.org i na ulaznice.hr.  Cijena je 80 kn, na dan predstave je 90 kn
Link za info o ulaznicama
https://www.ulaznice.hr/web/event/72/10676

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here