Sinoć je u prepunom franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju otvoren 16. festival Glazba i riječ umjetničke udruge Konavle art. 

Koncert otvaranja održale su zadarske glazbenice Dina Bušić i Melita Ivković, umjetničkim imenom Dina e Mel, a pridružio im se i svjetski poznati lutnjist i gitarist Edin Karamazov koji je ovom prigodom svirao gitaru te turski saz.

Na koncertu su bile predstavljene zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa, koji su se u 18. stoljeću u bijegu pred Turcima doselili sa Skadarskog jezera u Zadar.

Na početku publici se obratila umjetnička ravnateljica Đive Kušelj te naglasila kako ima veliku čast pozdraviti ih u franjevačkom samostanu sv. Vlaha iz 15. stoljeća, koji je jedno vrijeme zamro, ali zahvaljujući fra Ivanu Kramaru, ponovno oživio kulturom i duhovnošću jer tamo gdje nema kulture, nema ni dijaloga, a gdje nema dijaloga nema ni ljubavi.

Koncertu otvaranja nazočio je  načelnik Općine Konavle Božo Lasić, koji je u svom govoru čestitao organizatorima.

Sljedeće događanje je u subotu 25.06.2022. u 21h. U Domu kulture u Cavtatu gostuje operni ansambl Panonnica iz Osijeka, umjetničkog voditelja Berislava Jerkovića. Na programu je Figarov pir (Le nozze di Figaro) W. A. Mozarta u čast cavtatskom tenoru Tinu Pattieri.

Solisti su Berislav Jerković (Hrvatska), Danae Eleni (Poljska), Manos Christofakakis (Grčka), Alice Putri (Singapur), Linette van der Merwe (Južna Afrika), Anja Papa (Hrvatska), Chris Mostert  (Južna Afrika), Marijo Krnjić (Hrvatska) i Nika Boras (Hrvatska), Ante Blažević (Hrvatska), klavir i continuo, orkestar Umjetničke škole Luke Sorkočević uz dubrovačkog dirigenta Slobodana Begića. 

Ulaz na sva događanja je slobodan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here