Agroturizam Konavle i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije pozivaju na događaj “Konavle pod zvijezdama”. Ovaj događaj, koji je zanimljiv spoj tradicijskih solsticijskih običaja i suvremenog poimanja svemira se organizira u petak, 25. lipnja, s početkom u 21:00 sati, na livadi uz Vinogradarsku EKO kućericu Kamenih Dvora (Lovorno polje 20).

Nakon okupljanja i dobrodošlice program započinje preskakanjem viganja. Nakon preskakanja slijedi tematski (G)astro zalogaj i nastup glazbene zvijezde. Preszentaciju “Roboti se javljaju s Marsa” će  u nastavku večeri voditi najpoznatiji hrvatski popularizator astronomije i dugogodišnji voditelj popularno-znanstvene emisije Andromeda gospodin Ante Radonić i time sve posjetitelje uvesti u tajne svemira. Nakon predavanja je organizirano teleskopsko promatranje zvijezda, koju će voditi Dorian Božićević, tajnik Hrvatskog astronomskog saveza. Program će završiti još jednim nastupom naše glazbene zvijezde.

Organizatori ovog događanja su Udruga Agroturizam Konavle i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji s Hrvatskim astronomskim savezom (HAS) i Agroturizmom Kameni Dvori.

Kako se “Konavle pod zvijezdama” održavaju na otvorenom prostoru u Konavoskom polju slijedi nekoliko napomena za sve posjetitelje: obavezno ponesite dugi rukav jer je u polju noću svježe. Domaćini osiguravaju prostirke za sjedanje i ležanje na livadi. Do mjesta događanja je najbolje doći cestom preko Grude prema Ljutoj te nakon mosta na Ljutoj produžiti ravno cestom kroz konavosko polje u smjeru samostana u Pridvorju. Ulaz za sve posjetitelje i svi sadržaji su besplatni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here