U Cavtatu je u nedjelju navečer priređen doček za judoke JK Konavle – Cavtat koji su osvojili medalje na državnom prvenstvu u Zagrebu.

Judo klub Konavle – Cavtat nastupio je na državnom prvenstvu U14 i Juniorskom državnom prvenstvu gdje su naši judoke ostvarili izvrsne rezultate i to jedno zlato, jedno srebro te dvije bronce!

Konavle su tako dobile državnu prvakinju jer je naša Nika Katušić pobjedom u finalu u kategoriji do 32 kilograma došla na najviše mjesto na pobjedničkom postolju! Ana Schmuch je bila srebrena, dok su broncu izborile Petra Đurković i Dalija Schmuch.

Načelnik Lasić rekao je kako je ovo drugi put u kratko vremena da se na trgu dr. Franja Tuđmana čekaju pobjednici, državni prvaci.
”Mogli bi ovo nazvati i trgom pobjednika. Čestitam našim judokama, trenerima i cjelokupnoj Upravi kluba. Ove medalje niste osvojili samo za sebe nego za sve nas”, rekao je načelnik Lasić.

Državna prvakinja Nika Katušić rekla je kako je do zlata došla jednostavnom formulom – odlučila ga je osvojiti i donijeti u JK Konavle – Cavtat; što je izazvalo ovacije i veliki pljesak svih okupljenih.

Na Prvenstvu Hrvatske nastupilo je 316 natjecatelja iz  56 klubova, među kojima i Judo klub Župa dubrovačka  s dvojicom natjecatelja. Lukša Bračić je u kategoriji -42 kg osvojio brončanu medalju u konkurenciji 34 natjecatelja, s 4 pobjede i jednim porazom.

Marko Bračić je imao dobar nastup i u konkurenciji 27 natjecatelj imao 3 pobjede i 2 poraza te završio na 7. mjestu.

Dvije medalje je izborila i Mokošica. Đivo Milutinović je doprvak Hrvatske u kategoriji do 34 kilograma, Bruno Marlais je bio treći u kategoriji do 50 kilograma. Ponosni su bili treneri Boris Čikato i Ivan Prce.

Broncu u kategoriji do 42 kilograma osvojio je županije, Marko Barač iz Dubrovnika sa čak šest pobjeda.

Među osvajačima medalja je i Dubrovnik 1966., koji ima broncu, a do nje je pod vodstvom Lea Bulića stigao Roko Ivan Krmek u kategoriji do 55 kilograma.

Ukupno sedam medalja za klubove iz Dubrovačko-neretvanske županije: zlato i bronca za Konavle Cavtat, srebro i bronca za Mokošicu, te po bronca za Dubrovnik, Dubrovnik 1966. i Župu dubrovačku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here