Jučer nam je stigla najavljena promjena vremena. Sredozemna ciklona postupno se produbljava, a na dijelovima Jadrana tlak zraka je dosegao 990 hektopaskala, što je najniža vrijednost dosadašnjeg tijeka godine, piše Dalmacija Danas.

Iako je kiše već bilo posvuda u zemlji, ona je bila poprilično neravnomjerno raspoređena. Primjerice, od Šibenika do Rogoznice palo je manje od 10 litara kiše. Kučiće u omiškom zaleđu su primile 110 litara kiše po kvadratnom metru, Vrgorac 121 litru. U Konavlima je palo preko 140 litara kiše uz poplavljena polja, a rekorder je Mokošica gdje je palo 205 litara kiše po kvadratnom metru.

Konavosko komunalno društvo javlja kako je uslijed obilne kiše došlo do povišene mutnoće na izvorištima Duboka Ljuta (zapadni dio Konavala) i Ljuta (istočni dio Konavala).

Stoga je tijekom večeri moguća pojava povišene mutnoće i u dijelovima vodoopskrbne mreže. Takva voda se ne preporuča za piće, prije uporabe potrebno je pustiti da se istaloži te bistri dio prokuhati. Kontrola i dezinfekcija se odvijaju redovito, a o svim promjenama pravodobno će se obavijestiti potrošače.

FOTO: Karmen Zorović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here