S rekordnih 185 bodova Gruda je ostvarila dominantnu pobjedu na Konoviziji 2022 održanoj po prvi put u Cavtatu čime je, nakon pobjede na prošlogodišnjoj Konoviziji, postala prvo konavosko mjesto koje na svom kontu ima dvije pobjede.

Predstavnica Grude Maris Barišić je oduševila svojom izvedbom pjesme kraljice Torcide Doris Dragović “Ovo je naša krv”. Do pobjede je došla osvojivši najveći broj glasova žirija mjesta i stručnog žirija.

U noći prepunoj izvrsnih nastupa, drugo mjesto je osvojilo Zastolje čija je predstavnica Doris Pavlović nastupivši prva s “Neka mi ne svane” osvojila žiri svojom izvedbom, ujedno prekinuvši tradiciju sestara Pavlović – naime, obje starije sestre su osvojile 7. mjesto.

S jednakim brojem bodova, ali s manjim brojem glasova žirija mjesta – što se gledalo u slučaju jednakog broja bodova, treće mjesto su osvojile Dunave čiji je predstavnik Ivica Vučica zaključio pjevački dio Konovizije u stilu – izvrsnom izvedbom Indeksove pjesme “Pozovi me na kafu draga”.

Boje domaćina Cavtata branila je Josipa Vragolov koja je izvela pjesmu “Zar je voljeti grijeh” te je osvojila četvrto mjestom, a top 5 je zaključio gostujući Dubrovnik s nježnom ljubavnom baladom u izvedbi Nile i Sebastijana Vukosavića.

U skladu s epidemiološkim mjerama Konovizija je ponovo održana bez gledatelja i u formatu TV emisije ali su izvedbe Lovorne i Niko Kapetanić s zlatnom ribicom, Pavljeg brda i Balda Trojanovića s “Rujnim vinom” te Dubravka čija je Ivona Perak s “Tequillom” izvela nešto do sada neviđeno na Konoviziji, rasplesale gledatelje pred TV ekranima.

U dvo i pol satnom programu kojeg su vodili su Toni Čeović, Marija Puljić i Juraj Magud, osim natjecatelja nastupio je popularni Giuliano koji u sklopu Konovizije plus izveo svoja dva novija hita – “7 dana tjedno” i “Nebo vidi sve”, dok je Cavtaćanin Vinko Brautović, osim što se gledateljima predstavio s pjesmom “Moj golube”, dobio i konovizijsku nagradu za životno djelo.

FOTO: Vedran Levi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here