Na gotovo stoljetnu tradiciju plivanja i vaterpola na Korčuli protekloga vikenda podsjetio je Korčulanski plivački klub (KPK) koji je na Gradskom bazenu Gojko Arneri ugostio više od 400 plivačica, plivača i ostalih sudionika plivačkog natjecanja Aminess miting Korkyra za kategorije početnika, mlađih kadeta i kadeta.

Za medalje su se natjecali plivačice i plivači iz cijele Hrvatske. Članovi plivačkog kluba Jug iz Dubrovnika. Iz Splita plivači i plivačice iz klubova Jadran, Grdelin, Mornar, Pošk i Kaštele. Iz Šibenika članovi PK Šibenik i PK More. Iz Zadra PK Zadar i PK Jadera. Iz Zagreba plivači HAPK Mladost i PK Medveščak uz plivače klubova Đakovo i KPK Korčula. Domaćim plivačima pridružili su se i natjecatelji iz Bosne i Hercegovine iz plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva.

„Zahvaljujemo turističkoj grupaciji Aminess, Sportskim objektima Korčula te Gradu Korčuli na podršci. Drago nam je što se odazvao veliki broj plivačkih klubova i natjecatelja te svima njima zahvaljujemo što su prepoznali naše natjecanje.“, izjavio je Mario Sardelić, predsjednik KPK.

Natjecanje je održano na 25 metarskom bazenu. Najuspješniji su nagrađeni medaljama, a najbolji od njih peharima i prigodnim poklonima.

„Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 23 natjecatelja iz našeg KPK na koje smo iznimno ponosni jer su ostvarili zaista zavidne rezultate. Osvojili smo ukupno 12 medalja, od toga 2 zlatne medalje, 2 srebra i 8 bronci. Sretni smo nakon dvije godine ponovno vidjeti pune tribine i gledatelje koji nas podržavaju. Zahvaljujem i svim donatorima te čestitam svima na odlično obavljenom poslu“, izjavio je Mario Todorović, glavni trener KPK.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here