Još samo troje kandidata ostalo je u MasterChefu, a kuhanjem u restoranu ”Nebo” dvoje od njih osigurat će ulaznicu za finale, dok će za jednoga završiti MasterChef putovanje. ”Pokažite nam zašto ste top tri”, rekao im je Stjepan prije nego su čuli koji će zadatak morati odraditi kako bi ušli u finale.

Na početku showa svaki član žirija birao je kandidate u svoj tim, a sada u polufinalu svaki od njih ima po jednog kandidata koji ulazi u posljednje faze natjecanja – Stjepan Vukadin Goranu Milaković, Melkior Bašić Ivana Temšića, a Damir Tomljanović Željku Bleuš.

”To što stojite ovdje je veliko postignuće. Možete biti ponosni na sebe kao što smo mi ponosni na vas”, poručio im je Melkior.

Pred njima je sada jako težak i zahtjevan izazov koji će se održati u hotelu Hilton u Rijeci, gdje će trojac u profesionalnoj kuhinji hotela morati replicirati tri slijeda jela chefa Denija Srdoča koji je donio prve Michelinove zvijezdice na Kvarner. Jela koja će spravljati kao glavnu zvijezdu svakog tanjura imat će grdobinu koju će kandidati morati spraviti držeći se uputa sa čak šest stranica ispisanog recepta.

Tko će u tome biti najuspješniji, a kome će grdobina ipak biti prevelik zalogaj, doznat ćemo već večeras u polufinalnoj emisiji MasterChefa.

Željka dolazi iz mjesta Smokvica na Korčuli. Radi u hotelu kao konobarica. Živi s roditeljima, dvije sestre i bratom. Njena obitelj bavi se poljoprivredom, uzgaja vinovu lozu, grožđe Pošip i masline. Većinom proizvode vino za sebe, a grožđe prodaju. Želja je joj je naučiti što više o kuharstvu, ima veliku ljubav prema kuhinji u kojoj se najbolje osjeća, a posebice uživa u dekroriranju jela. Pohađala je do sada kulinarske i slastičarske radionice. Mašta o restoranu koji bi bio na terasi njene kuće, s najljepšim pogledom, a ondje bi se naravno posluživala njena jela i slastice. Vjeruje da s trudom i voljom može postići sve što zacrta, zato se i prijavila u MasterChef gdje će, vjeruje, proširiti svoja znanja o kulinarstvu. Kao omiljene začine ističe: ružmarin, origano, crvena paprika, vanilija bourbon i bosiljak.

FOTO: Master Chefa/NOVA TV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here