Kraševa trgovina u Luži zatvara svoja vrata 31. prosinca i izgledno u potpunosti napušta povijesnu jezgru, a navodno će četiri, od 6 zaposlenica dobiti otkaz. Do 15. siječnja 2022. će iseliti iz prostora koji je u vlasništvu Grada Dubrovnika, potvrđuju nam u gradskoj upravi.

Zatvaranje trgovine Kraš Bonbonniere na Stradunu 2019. godine naišao je na negodovanja brojnih Dubrovčana koji su već tada sa skepsom gledali na preseljenje u Lužu, atraktivan, ali manje vidljiv prostor, osobito za turiste. S velikim negodovanjem se tada popratio i razlog preseljenja – nekretninu u kojoj se nalazio “Kraš” kupio je vlasnik “Tete Violete”, te je u prizemlju osvanuo jedan od brojnih bankomata koji, u svakom slučaju, nije baš doprinosio izgledu “najljepše ulice na svijetu”.

Tek nešto malo dulje od godinu dana “izdržala” je trgovina Kraša u Luži, no u međuvremenu je došlo i do promjene vlasničke strukture, a jedan od braće Pivac koji su postali novi vlasnici, krajem 2019. je najavljivao kroz medije da su sljedeće dvije godine za “Kraš” presudne. Na žalost, umjesto širenja, barem što se Dubrovnika tiče, došlo je do gašenja trgovine i to u povijesnoj jezgri.

Iz “Kraša” su prije nekog vremena obavijestili Grad Dubrovnik da “izlaze” iz Luže, te je petak, 31. prosinac zadnji radni dan, a do 15. siječnja “Kraš” će napustiti i poslovni prostor. Mjesečna najamnina iznosila je 36 tisuća kuna.

Nova godina 2022. u svakom slučaju, za zaposlenice “Kraša” koje ostaju bez posla, počinje u tmurnim bojama, a šteta je i da Grad ostaje bez jedne od ljepših trgovina u kojoj su se prodavali hrvatski čokoladni proizvodi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here