-Svečano i s velikim zadovoljstvom najavljujemo da smo napokon krenuli s organizacijom Gradskih uličnih igara 2023. Zezali smo se da će se igre održavati svake prijestupne pa se umalo tako i dogodilo – kazala je Deša Ficović na početku konferencije za medije koja se održala jutros u Luži.

-Prijave su krenule jučer i već ih ima tridesetak, uvjet je da imate iznad 30 godina, ekipe su po 20 ljudi, i možete se prijaviti za sudjelovanje u 5 igara. Sve što treba je pratiti Facebook stranicu Gradske ulične igregdje možete pronaći prijavnicu, za one kojima je možda problem online prijava iz udruge Divertimenat će isprintati prijave i ostaviti po kafićima, pa je moguće prijaviti se i “old school”, pa koga je volja neka piše. Prijave su otvorene do 10. veljače.

Plan je krenuti 4. ožujka, o vremenskim prilikama ovisi kako će se igre razvijati, trajanje bi trebalo biti 4 vikenda, zaključila je Ficović.

-Došlo je do nekih promjena u odnosu na prve Igre 2020. Umjesto nogometa i košarke igrati će se nogotenis, a na Pelinama će se igrati američki. Ostale igre su one uobičajene, između dvije vatre, lastika, na frnja, tresete, na puca, a sve počinje s Alkom ispred Dvora. Završit će se žmuricom u Pilama i tulumom. Koncept je vrlo sličan kao i prvi put, samo su u skladu s godinama izbacili kontaktne sportove.

Biti će i različitih radionica za najmlađe, koje će biti disperzirane po cijelom Gradu, pozvani su svi i muški i ženske, znači svi koji se vole igrat da se malo vrate u djetinjstvo, istaknuo je Marin Krstulović.

2020. na Gradskim uličnim igrama sudjelovalo je oko 350 ljudi. Organizatori se nadaju velikom odazivu i ove godine, a sve koji su spremni sudjelovati u organizaciji, pozivaju da daju ruke. Svakako su dobrodošli i volonteri i donacije svih vrsta. Naglasili su kako su Gradske ulične dobro došli svi te se nadaju ekipama iz Gruža, Lapada, Mokošice, Župe, Konavala …

Ako ne možete nagovoriti prijatelje i organizirati ekipu od 20 ljudi, moguće je prijaviti se i pojedinačno, pa će vas se kasnije rasporediti po ekipama. Gradske ulične igre i ono ludo doba korone su stvarno vratile ljude na dubrovačke ulice, i to nam je bio jedan od glavnih ciljeva, uz vrhunsku zabavu. Nadamo se da nas ove godine ništa neće omest i da će biti i bolje nego prve. Bit će i nekih medalja, pehara, a glavna nagrada za pobjednike je vječna slava. Još jednom pozivamo sve građane Dubrovnika i šire da nam se pridruže i zaigraju se s nama, poručili su za kraj.

Podsjetite se kako je izgledalo prvo otvaranje Gradskih uličnih igara 2020. ETO NAS: Gradske ulične igre u sridu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here