Gradski vijećnik Maro Kristić osvrnuo se na aktualna događanja na Žarkovici. Istiće kako su sestre Sambrailo uložile puno ljubavi i entuzijazma u sklonište za životinje te se naglašava da se odgovornost za propuste, zbog dugogodišnjeg nemara nadležnih, ne može prevaliti na one koji rukovode azilom.

-Svima je poznato u kakvim uvjetima već godinama djeluje sklonište za životinje na Žarkovici i koliko entuzijazma i ljubavi su uložile sestre Sambrailo i brojni volonteri, koji u neljudskim uvjetima skrbe o napuštenim životinjama. Na žalost, uslijed spleta okolnosti za koji sve uključene strane snose po određeni dio odgovornosti, sklonište na Žarkovici se ponovno spominje u negativnom kontekstu i vraćamo se u neka prošla vremena za koja smo se nadali da se više nikada neće ponoviti, piše Kristić.

– Jučer i danas su na Žarkovici u tijeku inspekcijski izvidi i kriminalistička istraživanja te je potrebno dopustiti institucijama da u miru odrade svoj posao, no istovremeno osjećamo dužnost da apeliramo na iste da prema životinjama postupaju humano i u skladu sa zakonom. Naime, s obzirom da se najavljuje odvođenje pasa u druga prihvatilišta na području Republike Hrvatske, inzistiramo da nadležni podastru javnosti sve dokaze o tome kako će, ukoliko do toga dođe životinje biti zbrinute po zakonskim standardima uz najbolju moguću skrb. U protivnom zahtijevamo da se ulože najveći mogući napori da se sklonište na Žarkovici dodatno opremi i da se osiguraju svi higijenski, zdravstveni i ostali standardi za ostanak životinja u istom do izgradnje novog azila s obzirom da se odgovornost za propuste kojih očito ima, zbog dugogodišnjeg nemara nadležnih ne može prevaliti na one koji rukovode azilom, zaključuje Maro Kristić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here