Povodom Svjetskog dana poduzetnica, članice Hrvatske udruge poslovnih žena Krug – ogranak Dubrovnik u suradnji sa Županijskom komorom Dubrovnik posjetile su danas dvije konavoske poduzetnice, u cilju osnaživanja poduzetničkog duha žena u ruralnim prostorima.

Konavle nisu slučajno odabrane. Kružice su posjetile jednu mladu poduzetnicu na pragu svoje samostalne poduzetničke priče i jednu njenu iskusniju kolegicu iza koje je uspješna priča s obiteljskim predznakom.

U svakom slučaju, svaka od njih je primjer hrabrosti i odvažnosti žene da ide svojim putom i ostvari svoju ambiciju. One su Katarina Novaković i Marija Šapro.

Kružice s Katarinom Novaković
I konji vole poklone, zar ne?
Katarina Novaković od djetinjstva voli konje

Mlada Konavoka Katarina Novaković voli konje i u svojoj privrženosti tim plemenitim životinjama uviđa poslovnu priliku i mogućnost da u skoroj budućnosti unaprijedi ponudu i pustolovni sadržaj u konavoskom polju, a Kružice su se na njenom ranču u Konavoskom polju uvjerile s kolikim entuzijazmom priča o svim planovima koji su pred njom.

Poduzetnica Marija Šapro je, pak, zajedno sa svojom obitelji već dobro poznata dubrovačkoj javnosti zbog zanimljivih izleta kroz Konavle šarenim, popularnim renault-ima 4. Marija je s djecom nastavila poduzetničku priču koju je započeo njen prerano preminuli suprug čije su ideje bile iznimno inovativne na turističkoj sceni koja je sezala i izvan granica Konavala. Njihov OPG Šapro u Dubravci je poznato mjesto brojnim gostima koji žele doživljaj koji “asfalt” ne može pružiti.

I Katarina i Marija su prolazile kroz razne životne izazove, ali ostaju živjeti na svojim domaćinstvima te šire posao i uključuju svoje članove obitelji u njega.

Predstavljaju pravi primjer poduzetničkog duha žena, a posjet Kružica bio je i potvrda i poticaj njihovom radu.

Kružice u OPG-u Šapro u Dubravci
OPG Šapro
OPG Šapro – poduzetničke priče uz mlin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here