KUD “Marko Marojica“ je u subotu, 18.12.’21., održao redovnu Skupštinu na kojoj je bilo prisutno malo više od pola punoljetnih članova, tako da je ista imala potrebni kvorum za održavanje i donošenje odluka.

Uprava je prezentirala izvješće o radu kao i financijsko izvješće, te tom prilikom upoznala prisutne članove o situaciji u Društvu u još jednoj zahtjevnoj i “pandemijskoj“ godini. Tako su naveli kako je Društvo u protekloj godini prvo ostali bez kakvog-takvog prostora za klapske i tamburaške probe, čuvanje nošnja i ostalo, da bi se u ovoj godini redovni prihod za tekući rad iz Općine Župa dubrovačka više nego prepolovio. Pored toga, zbog pandemije, otkazani su svi nastupi sa kojima je Društvo ostvarivalo dodatne prihode. Tako da KUD završava godinu sa minusom, odnosno dugovanjem prema voditeljima i najmu prostora koje plaća, za četiri ovogodišnja mjeseca.

Uprava Društva je ipak optimistična u planovima za sljedeću godinu, gdje se predviđaju i povećan redovni prihod iz Općine i vjerojatnost za mogućim nastupima u novoj turističkoj sezoni. Također su za ljetni period prebačeni odgođeni termini za Obljetnički koncert i Svečanu sjednicu, kada bi se sve održalo na otvorenom prostoru.

Na Skupštini je također predstavljen novi Statut, u kojem je u odnosu na stari mijenjan izgled pečata, a u članstvu, pored dosadašnjih “redovni i počasni član“, dodan je i “podupirući član“. Također u novi Statut, pod točkom Tijela udruge, dodana je funkcija “Umjetničkog voditelja“. Skupština je jednoglasno prihvatila novi Statut.

Sretne nadolazeće blagdane, da ih provedete u krugu obitelji, u obilju zdravlja i veselja – dodaju KUDovci!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here