U okviru projekta “Ruke dobrote” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda – FEAD – i Proračuna Republike Hrvatske, pod dijelom popratne mjere, izdana je kuharica “Slasno s Caritasom”.

Riječ je o receptima koji sadrže većinu namirnica koje korisnici pomoći Caritasa dobiju u mjesečnim paketima pomoći. Recepti su sabrani od strane korisnika, volontera, donatora i redovničkih zajednica.

Osim kuharice, dio projekta su i četiri polusatne emisije “Slasno s Caritasom” koje će se emitirati na Libertas TV-u.

Prve dvije emisije snimljene su i u njima su sudjelovali kuhari: Srđan Wagner – kuhar u zatvoru u Dubrovniku i član međužupnog Caritasa župe Kateredrala i Sv. Andrije, Slađana Bušlje, kuharica podrijetlom iz Blata, rodnog mjesta blažene Marije Propetog Isusa Petković i Mario Cvjetović iz Orka d.o.o. stalnog donatora ribe – što možete vidjeti na fotografijama!

Osim dijela sa spremanjem recepata, prvu emisiju obogatio je i prof. Josip Žuvela, stručnjak iz područja gastronomije, savjetnik i instruktor za gastronomiju i ugostiteljstvo, dobitnik brojnih priznanja i nagrada, te nositelj titule viteza gastronomije sredozemnih i europskih regija.

Druga emisija obogaćena je savjetima i znanjem Mirne Sarić, magistrice nutricionizma i predavačice Gastronomije na Sveučilištu u Dubrovniku.

“Ovo je drugo izdanje kuharice “Slasno s Caritasom”, koja je nastala kao produkt razgovora s korisnicima koji primaju pomoć u hrani. Naime, mnogi od njih naučili su koristiti određene namirnice samo na jedan – dva načina. Zbirkom recepata htjeli smo proširiti njihovu “maštu” u pripremanju obroka vodeći se pri tome zadovoljenju nutricionističkih zahtjeva kao i ekonomičnosti pojedinog obroka. Snimajući emisije, uz pomoć kuhara od kojih su neki profesionalni kuhari, a neki zaljubljenici u kuhanje i njihovom dostupnošću široj publici, željeli smo predstaviti recepte iz naše kuharice”Slasno s Caritasom” – Marija Đurović, urednica kuharice i jedna od protagonistica emisije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here