Dugogodišnja suradnja dubrovačkih glazbenika urodila je zajedničkom pjesmom. Žac the Sax (Željko Barač) i Maja Grgić svojim singlom „In The Sky“ isporučuju funky vibru za idealan uvod u ljeto!

Autor glazbe i aranžmana je Željko Barač, autorica vokalnih dionica i teksta je Maja Grgić, a gitaru je odsvirao Srđan Marković. Mix i mastering potpisuje dubrovački glazbenik i producent Toni Butigan, dok singl izlazi pod digitalnom izdavačkom etiketom Beatality iza koje stoji hrvatski house DJ i producent Domagoj Jakić Yakka. Singl je dostupan na svim vodećim streaming platformama te digitalnim glazbenim dućanima, a izdavač najavljuje i set klupskih remixa koji bi singl dodatno približili DJ-ima i klupskoj publici.

Premda je glazbene temelje stekao kroz klasičnu glazbu (akademski glazbenik), Željko Barač se posljednjih deset godina profilirao u klupskog izvođača (saksofonist) koji djeluje pod pseudonimom Žac the Sax te idealno spaja svoj nastup uz pratnju DJ-a s elektronskom glazbom (classic, funky, deep house). Energične solo dionice te interakcija s publikom karakteriziraju njegove nastupe, a posebno se istakao kao rezident izvođač u nekim od vodećih hrvatskih ljetnih destinacija kao što su Hula Hula beach club (Hvar), Culture club Revelin (Dubrovnik), Carpe Diem (Hvar). Uz gostovanja diljem Hrvatske, može se pohvaliti i internacionalnim nastupima (ITA, UK).

Dubrovačka jazz vokalistica, autorica i producentica. Dobitnica je brojnih strukovnih nagrada od kojih vrijedi istaknuti „Porin“ za jazz pjesmu te „Status“ za jazz vokalisticu. Glazbenu naobrazbu stjecala je na jazz akademiji u Grazu (AUT) te na Londonskom centru suvremene glazbe – Sveučilište Middlesex (UK). U dosadašnjoj karijeri istaknula se brojnim nastupima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, od Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Austrije, Norveške pa sve do Kine i Maldiva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here