Na Plitvičkim jezerima održana je Konferencija o budućnosti Europe na temu “Uloga žena u kreiranju Europe budućnosti” na kojoj je sudjelovala Marina Sambrailo, županijska predsjednica i međunarodna tajnica Zajednice žena “Katarina Zrinska”.

Konferenciju je otvorila i sve nazočne pozdravila Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu.

Nazočnima se obratila i nacionalna predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinska”, Nada Murganić, kao i predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, koji je kroz svoje izlaganje istaknuo veliku važnost i ulogu žene u politici, ali i u kreiranju budućnosti Europe.

Videoporukom se obratila Doris Pack, predsjednica Zajednice žena EPP-a, te Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju.

U sklopu Konferencije vodila se i panel rasprava na temu obrazovanja, mladih, kulture i sporta u kojoj su sudjelovale ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, te Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

O temi snažnijeg gospodarstva, socijalne pravde i radnih mjesta sudjelovala je Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, te Martina Furdek – Hajdin, županica Karlovačke županije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here