Iza Atlantske plovidbe izvrsna je poslovna godina u kojoj su cijene brodskih vozarina otišle u nebo. Što dubrovačkom brodaru koji brodi na nemirnom globalnom tržištu opterećenom pandemijskim i drugim poremećajima donosi tekuća, ne usude se u kompaniji javno izreći, kako ne bi svojim prognozama ikako utjecali na ulagače i cijenu kompanijske dionice. Cijena dionice Atlantske plovidbe d.d. bila je lani najbrže rastuća i dionica sa najvećim prometom na Zagrebačkoj burzi – piše Lider.

U intervjuu koji je dao glavni izvršni direktor Marko Domijan spominje se i nekretninski biznis “Altlantske plovidbe”, te najava kako bi na Batali za dvije godine trebao niknuti novi poslovno-stambeni kompleks.

-Nedaleko od Atlant poslovnog centra, na mjestu nekadašnje upravne zgrade, ovih je dana gradilište, a bude li sve po planu, kroz dvije godine trebao bi niknuti još jedan stambeno-poslovni kompleks u vlasništvu brodarske kompanije. Dubrovački brodar posljednjih godina uspješno plovi i nekretninskim biznisom, no gradnja i upravljanje nekretninama nije niša u kojoj se kani razvijati – rekao je Domijan za Lider..

– To su sve naše postojeće lokacije, a do takvih ulaganja dođe u godinama u kojima Atlantska plovidba ima višak sredstava – upućuje Domijan u poslovnu logiku brodara koji je u portfelju nekad imao i hotele, a danas udjele u IT tvrtki, pomorskoj agenciji za male kruzere i onoj za pomorske aviokarte te tvrtki za brokeražu osiguranja. Navodi i kako je vrijednost čitavog tog biznisa desetak milijuna eura, što je zanemarivo u odnosu na vrijednost osnovnog brodarskog poslovanja Atlantske plovidbe d.d..

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here