U četvrtak, 19. kolovoza, Ljiljana Raguž Hoić (46) ide na svoj prvi pregled u bolnici u Turskoj od kojeg očekuje nadu u liječenje karcinoma gušterače. Medicinska sestra, koja živi u Zagrebu, a rođena je Cavtajka, već 20 godina radi u palijativnoj skrbi. Cijeli je život provela pomažući onkološkim bolesnicima, a sad je i sama jedna od njih. Njezini prijatelji i poznanici pokrenuli su humanitarnu akciju, kojom se sakupljaju potrebna sredstva za liječenje.

Ljiljanine kolegice, medicinske sestre pokrenule su ovu akciju kojoj su se pridružili svi dobri ljudi iz Hrvatske i inozemstva, a osobito Cavtaćani. Prikupljeno je dovoljno novca za pregled i put, ali ne i za liječenje. Stoga pozivaju da svi koji mogu i žele na sljedeći račun otvoren za ovu svrhu uplate svoju donaciju.

Žiro račun je otvoren u ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d.

IBAN računa na koji možete izvršiti uplatu: HR 4224020063104012464

POMOZIMO: kad se razboljela, Dubrovkinja koja je svoj život kao medicinska sestra posvetila drugima, ostala je u nemilosti sustava

“Molim Vas uključite se u što većem broju u humanitarnu akciju, kako bismo skupili što više sredstava za liječenje naše Ljiljane. Nek’ se svako od nas odrekne jedne kave, kutije cigareta ili bilo čega drugog što nam nije od životne važnosti, jer svakom Vašom uplatom ova predivna žena nastavlja svoj život. Posebno se obraćam svim privatnim tvrtkama, javnim osobama; kako glazbenicima, glumcima, slikarima, piscima i drugim slobodnim umjetnicima, svim župama, državnim dužnosnicima i svim ustanovama iz državnog ili javnog sektora, svim udrugama i da ne nabrajam više…Svi, ali baš svi svojim uplatama pomažete u nečemu velikom što se zove ŽIVOT! Uključite se s onoliko koliko možete!

Hrvatska je uvijek do sada pokazala veliko srce u svakoj elementarnoj nepogodu, u svakoj humanitarnoj akciji, stoga se nadam kako ćemo uz pomoć dragoga Boga i uz Vašu pomoć i ovaj put uspjeti. Do sada je prikupljeno 70.644,34 kn, ali kako to još uvijek nije dovoljno za liječenje, put, pratnju i smještaj nastavimo istim, čak i bržim tempom.

Hvala svima koji su do sada uplatili svoj prilog za spas jednog mladog života! Hvala njenom rodnom gradu Cavtatu, koji je organizirao humanitarnu akciju u sklopu proslave Oluje i prikupio sredstva koja su namijenjena za liječenje njihovoj i našoj Ljiljani. Hvala svim ljudima koji će tek uplatiti i pomoći, jer svaka kuna je zlata vrijedna!”, napisale su organizatorice akcije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here