Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić primio je danas pripadnike operativnih snaga civilne zaštite s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Tom prilikom župan Dobroslavić istaknuo je važnost svih sastavnica civilne zaštite koje uvelike pridonose sigurnosti, a u posljednje dvije godine i borbi s pandemijom koronavirusa.

‘Ovim vam putem u ime cijele Dubrovačko-neretvanske županije, ali i svoje vlastito izražavam zahvalnost na svemu što činite i čestitam vam vaš dan. Sve vaše aktivnosti iznimno su važne za našu zajednicu. Mi vam kao županija stojimo i stajat ćemo na raspolaganju i vjerujem da znate u nama uvijek imate partnera. Kontinuirano ulažemo u cijeli operativnu sustav. Imamo tri vatrogasna doma u izgradnji, putem europskih sredstava nabavljamo opremu, imamo jedan vatrogasni brod na Mljetu, drugi je u fazi opremanja i uskoro će biti predstavljen’, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Na današnjem sastanku  bilo je riječi i o aktualnoj situaciji u Ukrajini. Predstavnici operativnih snaga kazali su kako stoje na raspolaganju za sve potrebe, kao i dosad.

‘S obzirom na to da nismo na izravnoj ruti, ne očekujemo da će se situacija s Ukrajinom i izbjeglicama odraziti posebno na naše područje. U svakom slučaju, sve ono što država bude od nas očekivala, mi ćemo to ispuniti’, rekao je župan Dobroslavić.

Na današnjem prijemu, uz župana Dobroslavića i suradnike, sudjelovali su načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić, voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić, pročelnik HGSS stanice Dubrovnik Marijo Begić, ravnatelj GDCK Dubrovnik Živko Šimunović te direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile.

Cebalo čestitao

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo uputio je čestitku pripadnicima operativnih snaga povodom Međunarodnog dana civilne zaštite. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

Poštovane pripadnice i pripadnici operativnih snaga civilne zaštite, 

Čestitam Vam Međunarodni dan civilne zaštite.

Vaš trud i zalaganje za svaku su pohvalu, a Vaš doprinos u borbi s pandemijom koronavirusa zaista je nemjerljiv.

Protekle dvije godine, iz dana u dan, dokazivali ste, i još uvijek dokazujete, važnost svoje službe.

Svaku krizu, nepogodu i potrebu hrabro i požrtvovno ste iznijeli na svojim leđima.

Zadovoljstvo je surađivati s Vama!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here