U Pomorskoj školi Zadar održan je okrugli stol na temu “Novi izazovi u obrazovanju pomoraca”. Okrugli stol je nastavak inicijative ravnatelja Pomorske škole Zadar Marina Perinića, da se svih osam srednjih škola na Jadranu koje obrazuju pomorce, udruže i započnu suradnju na brojnim projektima, piše Otvoreno more.

– Teme kojima smo se na okruglom stolu bavili bile su izazov organizacije praktične nastave na “Kraljici mora”. To je školski brod na kojem od travnja pa sve do sada nije bila organizirana praktična nastava, a započet će tek od ožujka ove godine.
Iznijeli smo naše prijedloge na koji način bi nastava trebala biti organizirana, a uputili smo i dopis ministarstvu kako bi vidjeli kako će nastava biti organizirana od ožujka – govori ravnatelj Perinić, dodajući kako su na okruglom stolu razgovarali i o temi s prvog sastanka, a to je izmjena Pravilnika o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca.

– Radna skupina će se pozabaviti izmjenom i revizijom opreme koju učilišta za izobrazbu pomoraca i pomorske škole moraju imati. Također će se ići i na promjenu sustava ispitivanja za dobivanje određene osposobljenosti, gdje će se ići na eliminacijski ispit putem računala, praktični dio koji će se obavljati na simulatoru, a u završnom dijelu će se održati i razgovor.

Radna skupina će definirati na koji način će se to sve provesti u praksu – ističe ravnatelj Perić, dodajući kako se raspravljalo i o izmjenama strukovnog kurikuluma Pomorski nautičar

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici svih Jadranskih škola koje obrazuju pomorce, a među njima i Antonijo Lučić iz Prometno-tehničke škole Dubrovnik. 

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here